15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Bakım Onarım Çalışmaları Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trafik Kontrol Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bakım onarım çalışmaları 12 Haziran itibarıyla başladı.Çalışmalar kapsamında köprünün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Bakım Onarım Çalışmaları Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Trafik Kontrol Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bakım onarım çalışmaları 12 Haziran itibarıyla başladı.
Çalışmalar kapsamında köprünün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısı yenilenecek. 31 Ağustos tarihinde tamamlanması planlanan çalışmalarda 82 kişilik ekip 3 vardiya şeklinde 7 gün 24 saat görev alacak.
İBB tarafından yapılan açıklama "Trafik akışı diğer şeritlerden sağlanmak suretiyle, çalışmalara Asya-Avrupa istikameti kuzey yönünde 1. ve 2. şeritler kapatılarak başlanacaktır. Çalışma süresince trafik akışı Anadolu-Avrupa yönünde 2 şerit, Avrupa-Anadolu yönünde 2 şeritten sağlanacaktır. Söz konusu çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacak ve işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları önemle rica olunur." ifadeleri yer aldı.
Köprüdeki onarımdan dolayı oluşan yoğunluk sebebi ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde de ekstra araç yoğunluğu gözlemlenmeye başlandı. Bu sebeple zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanan kamyon ve tır şoförlerimizin yolculuklarında bu ekstra trafiği de hesaba katmalarını öneriyoruz.