Beyazperdede Yol Hikâyeleri

Beyazperdede Yol HikâyeleriYol hikâyelerinin sonu gelmez… Gün gelir umuda yolculuk edilir, gün gelir bir hayalin peşinden gidilir ya da gün gelir emek, can taşınır… Yol hikâyelerinin beyaz perde yansımalarından küçük bir seçkiyi sizlerle...

Beyazperdede Yol Hikâyeleri
Yol hikâyelerinin sonu gelmez… Gün gelir umuda yolculuk edilir, gün gelir bir hayalin peşinden gidilir ya da gün gelir emek, can taşınır… Yol hikâyelerinin beyaz perde yansımalarından küçük bir seçkiyi sizlerle buluşturuyoruz bu hafta…
Kaybedenler (U Turn)
Bobby Cooper (Sean Penn) bir çöl yolunda ilerlerken bir kaza geçirir. Yol üzerindekikasabada tamir için durur. Kasaba halkının değişik tutumları Bobby'nin aklınıfazla karıştırır. Bu sırada kasabanın en güzel kadını Grace McKenna (Jennifer Lopez) ve onun kocası olan kasabanın en güçlü adamı Jake (Nick Nolte) ile tanışması ile işler daha da karmaşıklaşır. Tam bir U dönüşü olan film seyredilmeye değer.
Bonnie ve Clyde (Bonnie and Clyde)
30'lu yılların haydut çifti Clyde Barrow ve Bonnie Parker'ın yaşamöyküsünden uyarlanmış olan film, ABD'nin ekonomik buhran yıllarında geçiyor. Bonnie (Faye Dunaway) isimli genç kadının, annesinin arabasını çalan Clyde'ın (Warren Beatty) cazibesine kapılıp onunla kaçmasıyla birlikte tarihin en popüler haydutları doğar. Birlikte o eyalet senin bu eyalet benim sayısız suç işleyen ikili, kısa sürede ülke çapında meşhur olur ve adeta “Robin Hood” muamelesi görür. Ekonomik krizin hayatlarını kararttığı insanlar, adeta genç aşıklar tarafından soyulmaktan mutludurlar. Oysa güvenlik güçleri aynı fikirde değildir. Şöhretle birlikte Bonnie ve Clyde'ın cesareti de artar ve akıllı bir insanın kolay kolay girişmeyeceği işlere girişmeye başlarlar.
Her Şey Çok Güzel Olacak
Filmin başrol oyuncusu ve aynı zamanda trajikomik hadiselerin başına üşüştüğü Altan (Cem Yılmaz) bir kavga sırasında yıllardır görmediği ağabeyi Nuri’nin (Mazhar Alanson) ecza deposunu, yıllardır açmaya planladığı barı için kaynak olarak görmektedir. Altan sinsi hesaplarıyla Nuri'ye yaklaşır. Fakat kader Altan ve Nuri'yi hep tehlikeli maceralara sürükler. Her şeyin çok güzel olacağını zanneden ikilimiz beraber ağlar, beraber güler.
Trucker (Kamyoncu)
Tır şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan bir kadın olan Diane Ford (Michelle Monaghan), alkollü geçirdiği bir akşamda kapısında yıllardır görmediği 11 yaşındaki oğlu Peter’i bulacaktır. Diane’nin, ayrıldığı eşinden olan çocuğunu görmeyeli uzun zaman olmuştur. Peter da annesini tam olarak tanımamaktadır ancak artık bir süreliğine birlikte yaşamak zorundadırlar. Zorlu yolculuklara beraber çıkacak olan anne-oğul için bu birliktelik, hayata ve alışkanlıklara dair çok şeyi değiştirecektir.
Severek izlemenizi umut ettiğimiz filmlerimiz, bu haftalık bu kadar. Beyazperdedeki yol hikâyeleri kadar renkli ve eğlenceli hikayeleriniz olmasını dileriz.
Yolunuz her daim açık olsun.