Çamlıca Gi̇şelerde Serbest Geçi̇ş Si̇stemi̇

eTA Güncel bölümümüzde bu hafta, tüm araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik ile okuyucularımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz.Para karşılığı geçilen köprüler, yollar ve tünellerde trafik akışını yavaşlatmadan...

Çamlıca Gi̇şelerde Serbest Geçi̇ş Si̇stemi̇
eTA Güncel bölümümüzde bu hafta, tüm araç kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik ile okuyucularımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz.
Para karşılığı geçilen köprüler, yollar ve tünellerde trafik akışını yavaşlatmadan ücret tahsil etmeye yarayan sisteme Serbest Geçiş Sistemi (SGS) deniyor.
Otoyol ve köprü geçişlerinde kolaylık sağlamak amacıyla kurulan SGS, son dönemlerde ülkemizde aktif şekilde kullanılmaya başlandı. Fatih Sultan Mehmet köprüsü, Mahmutbey gişeleri ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ardından Çamlıca gişelerde de Serbest Geçiş Sistemi’ne geçiliyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklaması ile geçtiğimiz günlerde Çamlıca gişelerinde Serbest Geçiş Sistemi (SGS) için çalışmalara başlandığı bildirildi. 30 Ağustos 2017 itibari ile de sistem aktif şekilde kullanıma sunulacak.