Dorse (Treyler) Tipleri Nelerdir?

Dorse (Treyler) Nedir?Lojistik sektörünün kendine has dilini paylaşmaya devam ediyoruz. Taşımacılıkta yer alan kamyoncu ve tır şoförlerimizin sıklıkla yükverenlerle birlikte kullandığı bir kavram olan dorseyi türleriyle birlikte...

Dorse (Treyler) Tipleri Nelerdir?

Dorse (Treyler) Nedir?

Lojistik sektörünün kendine has dilini paylaşmaya devam ediyoruz. Taşımacılıkta yer alan kamyoncu ve tır şoförlerimizin sıklıkla yükverenlerle birlikte kullandığı bir kavram olan dorseyi türleriyle birlikte açıkladık.
dorse-nedir-treyler-tipleri-nelerdir
Dorse, kısaca taşıma araçlarının arkasındaki kasalardır. Aynı zamanda treyler de denen dorse aslında, Amerika’da üretilmiş “Dorsey Trailers” adı verilen treylerlerin marka adıdır. Ülkemizde ise dorse kelimesi kullanım kolaylığından dolayı treyler yerine kullanılmaktadır.
Dorse, çekici araca kingpin (iki makinanın sızdırmadan bağlanabilmesine yarayan adaptör) adı verilen flanşlı yapıda, 2 ya da 3.5 inçlik iki farklı aparatı ile bağlanır. Çekici araçlarda kingpinin bağlanabilmesi için özel tablalar bulunmaktadır.

Dorse Tipleri Nelerdir?

Düz dorse, Jumbo Dorse, Kamyon ve Römork, Normal Açık Dorse ve Lowbed gibi birçok türü olan dorselerin ayrıntılarını aşağıdaki tabloda derlenmiş şekilde bulabilirsiniz:
dorse-tipleri-etasimacilik