Futbolda Süleyman Seba Etkisi

Futbolda Süleyman Seba EtkisiGündemin yoğunluğundan uzaklaşmak için herkes gibi biz de tercihimizi futboldan yana yapıyoruz. Yeni sezonla birlikte efsane başkanı da bu yazımızla anmak istiyoruz.1959 yılında İzmirspor’lu Özcan Altuğ...

Futbolda Süleyman Seba Etkisi
Futbolda Süleyman Seba Etkisi
Gündemin yoğunluğundan uzaklaşmak için herkes gibi biz de tercihimizi futboldan yana yapıyoruz. Yeni sezonla birlikte efsane başkanı da bu yazımızla anmak istiyoruz.
1959 yılında İzmirspor’lu Özcan Altuğ tarafından atılan ilk gol ile başlayan süper lig ve o günden bugüne yeşil sahalardan geçen bir sürü efsane oyuncu... İşte biz de ETA olarak bu yazımızda, o efsanelerden birisine yar vereceğiz: Süleyman Seba
Futbolcuyken meslektaşlarına, başkan olduğunda ise diğer renklere olan saygısıydı onu unutulmazlar arasına sokan.
Hayatının her anına yansıttığı bu centilmenliği, saygısı ve efendiliğiyle diğer kulüp yöneticilerine de örnek olan bu büyük başkanı geçtiğimiz ay maalesef kaybettik. Futbolseverler olarak duyulan, duyduğumuz üzüntünün boyutu ise gidilen cenaze töreninde göze çarpıyordu. İşte o cenaze töreninde her takımdan ve renkten kişinin olması futbol yetkililerini hareket geçirdi ve bunun bir ışık olabileceği düşünülerek 2014-2015 Futbol Sezonu'nun adı; 2014-2015 Süleyman Seba Sezonu olarak değiştirildi.
Bütün renkleri bir araya toplayarak bir bütüne dönüştüren Süleyman Seba için en anlamlı anma töreni böyle yapılabilirdi diye umut ediyoruz. Umuyoruz ki Süper Final mücadelesindeki taşkınlıklar bu sezona yansımaz ve ekranlarımızın başında adına yakışır bir sezon izleriz. Hayatın her alanında şiddet ile iç içe olan bizler için bu istek fazla olmaz diye umuyoruz.
Sizce de öyle olmaz mı?