İlk Yardım Eğitimi

ETA Blog’da bu hafta "İlk Yardım" konulu yazı dizimize başlıyoruz. İlk yardım konusunu derinlemesine ele alacak ve bu konudaki bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağız. Bu haftaki konumuz "İlk Yardım Eğitimi".Her geçen gün artan...

ETA Blog’da bu hafta "İlk Yardım" konulu yazı dizimize başlıyoruz. İlk yardım konusunu derinlemesine ele alacak ve bu konudaki bilgi ve tecrübelerimizi sizlerle paylaşacağız. Bu haftaki konumuz "İlk Yardım Eğitimi".
Her geçen gün artan trafik sorunu ve trafikteki araç sayısı maalesef kazaların da aynı oranda artmasına sebep oluyor. Bu yüzden ilk yardım ve ilk yardım eğitiminin de önemi her geçen gün artıyor.  Yaralanmalı kazalarda nasıl davranılacağını bilmemek hem sizi hem de yaralanan kişiyi zor durumda bırakabilir. Yaralanmalı kazalarda doğru müdahale hayati önem taşır. Bu yüzden birey olarak sizlerin atacağı en önemli adım ilk yardım konusunda bilinçlenmek ve bilgi sahibi olmaktır. Bu konudaki bilgisizlik gerçekleşen kazalarda trajik olayların yaşanmasına sebep olmaktadır. Bu tür kazalarda ve müdahale gerektiren durumlarda eliniz kolunuz bağlı beklememek için siz de Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitim merkezlerinden eğitim alarak, ilk yardımcı kimliğine sahip olabilir ve acil durum gerektiren durumlara müdahalede bulunabilir ya da doğru müdahalenin gerçekleşmesi için yardımcı olabilirsiniz.
İlk yardım eğitiminin temel amacı öncelikle kendimiz, çevremiz ve yakınlarımız için hayat kurtarıcı müdahaleleri öğrenmek, olağanüstü durumlarda doğru ve bilinçli uygulamaları çaresiz kalmadan yapabilmektir.
kazayerindeilkyardimİlk yardım eğitimlerinde; solunum yolları tıkanıklıkları, bilinç bozukluklarında ilk yardım, kanamalar, yanıklar, donmalar, kırıklar, burkulmalar, çıkıklar, yaralanmalar, zehirlenmeler, göze yabancı cisim kaçması durumunda ilk yardım, hasta ve yaralı taşıma, boğulma, psikolojik ilk yardım, acil durumlarda aranması gereken numaralar, ilk yardım çantası, temel yaşam desteği ve bayılma gibi durumlarda neler yapmanız gerektiği konusunda temel bir eğitim verilir. Bu eğitimler sonrası artık siz de bir sağlık görevlisi donanımına kavuşmuş olursunuz.
İlk yardım eğitimi konusunda, Kızılay’ın ilk yardım eğitim sitesi olan www.ilkyardim.org.tr’dan detaylı bilgi alabilir, hem trafik, hem de hayatın her anında oluşabilecek kaza ve yaralanmalara karşı hayat kurtarıcı bilgiler edinebilirsiniz.
Gelecek haftaki yazımızda ilk yardım sırasında yapılması ve yapılmaması gereken durumlar hakkında önemli bilgiler paylaşmaya devam edeceğiz. Yeni yazımızda görüşene kadar sağlıklı yolculuklar dileriz.