Kobiler İçin 3 Kısa Öneri

İş yatırımlarınıza zaman içinde pozitif geri dönüşler aldınız. Artık ürün veya hizmetlerinizi birileri tanıyor, biliyor, talep ediyor. İşinizin sürekliliğini artıracak, olası ekonomik dalgalanmalar karşısında sarsılmadan ayakta kalmanızı...

Kobiler İçin 3 Kısa Öneri
İş yatırımlarınıza zaman içinde pozitif geri dönüşler aldınız. Artık ürün veya hizmetlerinizi birileri tanıyor, biliyor, talep ediyor. İşinizin sürekliliğini artıracak, olası ekonomik dalgalanmalar karşısında sarsılmadan ayakta kalmanızı sağlayacak önlemler neler? Gelin bir iki temel noktaya bakalım:
  • Piyasada olası bir ekonomik daralma veya faizlerin daha da yükselmesine karşın mali planlar doğru yapılmalı. Bu bağlamda KOBİ’ler olabildiğince kredi ya da borçla değil, öz kaynaklarıyla yatırım yapmalılar.
  • Türk Lirası üzerinden iç piyasa satışları gerçekleştiriyorsanız, mümkün olduğu kadar döviz borcunun altına girmemeye çalışın. Farklı tedarik stratejileri geliştirme şansınız varsa onları değerlendirin.
  • İş geliştirmelerinizi bütçe paralelinde planlayın. Teknolojiyi en az maliyet, en fazla verim ve en güncel biçimiyle kullanabilmek için yeni internet servis ve araçlarını mutlaka inceleyin, ekonomik olanlarla mutlaka çalışın.