MTV 1.Taksit Son Ödeme Günü Yaklaşıyor!

Motorlu Taşıtlar Vergisi 1.taksit ödemesinin son günü yaklaşıyor! Son günü kaçırmamanızı tavsiye ederiz.Karayolları Trafik Kanunu’na istinaden trafik şubelerine kayıtlı bulunan her araç motorlu taşıtlar vergisine tabidir. Motorlu araçların...

MTV 1.Taksit Son Ödeme Günü Yaklaşıyor!
Motorlu Taşıtlar Vergisi 1.taksit ödemesinin son günü yaklaşıyor! Son günü kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Karayolları Trafik Kanunu’na istinaden trafik şubelerine kayıtlı bulunan her araç motorlu taşıtlar vergisine tabidir. Motorlu araçların trafik sicil kaydı başladıktan sonra ödenmeye başlanan bu vergi, bu sicil kaydı silinene kadar ödenmeye devam eder. 1. taksit ödemesini Ocak ayı bitimine kadar, ikinci taksitini de Temmuz ayı içerisinde ödemeniz gerekmektedir.
MTV ödemesini anlaşmalı bankaların kredi kartları, internet bankacılığı, vergi daireleri, banka şubeleri veya Gelirler İdaresi Başkanlığı Web Sitesi aracılığı ile yapabilirsiniz.
Hesaplama işlemlerinde temel alınacak detaylar aracın tipine göre değişiklik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse kamyonlarda motorlu taşır vergisi hesaplanırken aracın yaşı ve azami toplam ağırlığı dikkate alınmaktadır. Eğer tam olarak aracınızın vergisini hesaplamak isterseniz aşağıda vermiş olduğumuz link size yardımcı olacaktır.
Ödeme Yapmak İçin: Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Sitesi