SRC Belgesi Nedir?

SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. Bir başka açıklamayla karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen...

SRC Belgesi Nedir?
src belgesi nedir
SRC belgesi, yük ve yolcu taşımacılığı yapmak isteyen tüm ticari araç sürücülerinin almakla yükümlü oldukları bir belgedir. Bir başka açıklamayla karayolu taşımacılığı yapacak olan tüm sürücüler mesleki yeterlilik belgesi olarak da bilinen SRC belgesini almak zorundadır.  Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici gibi ticari araç kullanan şoförler alır.
Karayolu taşıma kanununa göre eşya, yolcu gibi şeyleri taşıyan bir diğer deyişle ticari olan taşıtı sevk ve idare eden kişide bulunması gereken belgelerin neler olduğunu sıralarsak;  bu belgelerden ilki sürücü belgesi (ehliyet), ikincisi mesleki yeterlilik belgesi yani SRC belgesi, üçüncüsü ise psikoteknik raporudur.

SRC4 Belgesi Nedir?

Yapılan işin niteliğine göre farklı türde SRC Belgeleri vardır. Yurtiçi yük, eşya ve kargo taşımacılığı için gerekli belge türü SRC4 adlı belgedir. Bu belgeyi almak için yük/Eşya ve kargo taşımacılığında çalışacak sürücülerin 63 yaşından gün almamış olmaları, kullanacakları ticari aracın niteliğine göre sürücü belgesine sahip olmaları gerekmektedir. SRC4 belgesi sahipleri yurtiçinde sürücü belgesinin yettiği tüm yük ve kargo taşıma araçlarını kullanabilirler.