Taşımacılık sektörünün kuyruk çilesi bitmiyor!

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin yayınladığı video-habere göre Halkalı sınır kapısında uzun tır kuyrukları oluştu ve bu durumun devam etmesi bekleniyor. Ülkeden çıkış yaparak mallarını ihraç etmek isteyen taşımacılar bitmek bilmeyen...

Taşımacılık sektörünün kuyruk çilesi bitmiyor!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin yayınladığı video-habere göre Halkalı sınır kapısında uzun tır kuyrukları oluştu ve bu durumun devam etmesi bekleniyor. Ülkeden çıkış yaparak mallarını ihraç etmek isteyen taşımacılar bitmek bilmeyen araç kuyruğunda vakit kaybediyorlar. Bu durum, ihracatçı firmalara olduğu kadar ülke ekonomisine de zarar veriyor. Öte yandan kuyruk yoğunluğunun artması bekleniyor.
Konu hakkında başvurulan uzman görüşlerine göre; ekonomik büyümenin en büyük ayağını oluşturan ihracat sektörünün, bitmeyen tır kuyruklarında sekteye uğramasının, 2023 yılı için öngörülen büyüme projeksiyonlarını olumsuz etkilemesi bekleniyor. Sektör ise sınır kapılarında gerçekleşen kronikleşmiş kuyruk problemi hakkında devletin ilgili kurumlarından çözüm yolunda adımlar atılmasını bekliyor.
Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklamadı yapılmadı. Gelişmeleri, ETA Blog’da yayınlamaya devam edeceğiz.
Haberin videosuna bu linkten ulaşabilirsiniz. Kaynak: UND