Yoğun Kar Yağışı Tüm Yurdu Esir Aldı!

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı trafiğin aksamasına neden oldu. Olumsuz hava koşulları şehir içlerindeki otoyolların yanı sıra, ülke genelindeki ana artellerin de araç trafiğine kapanmasına yol açtı. Karayolları Genel...

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı trafiğin aksamasına neden oldu. Olumsuz hava koşulları şehir içlerindeki otoyolların yanı sıra, ülke genelindeki ana artellerin de araç trafiğine kapanmasına yol açtı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamaya göre Düzce-Ankara, Bursa-Eskişehir-Ankara, Eskişehir-Konya, Konya-Antalya, Afyon-Antalya, Kayseri-İstanbul, Kayseri-Ankara, Kayseri-Niğde, Kayseri-Malatya, Kayseri-Sivas, Ankara-Kırşehir, Ankara-Kayseri gibi rotaların yanı sıra, pek çok Doğu Anadolu illerinde de ulaşım trafiğe kapandı. Erzincan-Kelkit, Ardahan-Çıldır, Şarkışla-Altınyayla, Gümüşhane-Bayburt, Şırnak-Eruh ve Malatya-Pütürge arasındaki yollar kar ve tipi sebebiyle kapanan Doğu Anadolu illeri arasında yer alıyor.

Gece saatlerinden bu yana devam eden olumsuz hava şartları ulaşımı imkansızlaştırırken; Karayolları Genel Müdürlüğü kapanan yolların trafiğe açılması için tuzlama, kar küreme ve benzeri çalışmalara devam ediyor.

Meterolojiden yapılan açıklamaya göre; termometrelerin yer yer 0’ın altında gösterdiği kötü hava koşullarının yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Öte yandan, uzmanlar araç sahiplerinin karlı koşullara karşı gerekli önlemleri almaları ve dikkatli olmaları gerektiği yönünde vatandaşlarımızı uyardı.

Yola çıkacak tüm sürücülerimize güvenli ve sağlıklı yolculuklar diliyoruz.